hétfő , 2019. július 15.
Legfrissebb hírünk:
Milliárdokat hagytak az erdőben a vadászok

Milliárdokat hagytak az erdőben a vadászok

Magyarországon egyre nagyobb hasznot jelentő ágazat a külföldi és hazai vendégek vadásztatása, tavaly óta közel 10 százalékkal növekedtek, és 20,2 milliárd forintot értek el a vadgazdálkodás összesített bevételei.

A gödöllői Szent István Egyetem által készített Országos Vadgazdálkodási Adattár 2012-es statisztikáiból az is kiderül, hogy volna még merre fejlődni: a 2012/2013. vadászati évben tovább csökkent a művelt vadföldek területnagysága és a művelt vadlegelők kiterjedése. Pedig a külföldi vendégek 4,5 milliárd forintot hagytak nálunk csak a bérlelövésekért.
A Földközi-tenger térségéből főként az apróvadas vadászatokra érkeznek hazánkba, a Benelux-államokból, Skandináviából elsősorban a nagyvadvadászatokra jönnek. A külföldiek Somogy, Vas és Veszprém megye tájait kedvelik leginkább.

Szóljon hozzá!

Az Ön email címe nem lesz publikus.Kötelező mezők megjelölve *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ugrás a lap tetejére