hétfő , 2019. július 15.
Legfrissebb hírünk:
Alibaba megfojtja Amazont

Alibaba megfojtja Amazont

A magánkézben lévő kínai internetes kereskedőportál olyan ütemben növekszik, hogy messze maga mögött hagyta az Európában ismertebb Amazon és eBay oldalakat.

A friss adatok szerint az egymilliárd féle terméket árusító Alibaba tavalyi bruttó forgalma elérte a 170 milliárd dollárt, ami több, mint az Amazon és az eBay forgalma – összesítve! A sikerhez részben a kínai vásárlási szokások is hozzájárulnak: a távol-keleti ország lakói bármely más nemzetnél többet vásárolnak az interneten, havonta 8,4 alkalommal, míg egy amerikai csak havi 5,2-szer, egy német pedig alig 2,9-szer. Ráadásul az Alibaba tudatosan rendkívül alacsony árréssel dolgozik, hogy minél olcsóbban kínálhassa a termékeket. A további lendületes fejlődésben bízva az Alibaba tulajdonosa, Jack Ma a nemzetközi nyitást fontolgatja. Akkor pedig valószínűleg igen gyorsan tönkreteszi majd a világ online kiskereskedelmének többi piaci szereplőjét.

Szóljon hozzá!

Az Ön email címe nem lesz publikus.Kötelező mezők megjelölve *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ugrás a lap tetejére