vasárnap , 2019. július 21.
Legfrissebb hírünk:
Nem túl kecses, de okos

Nem túl kecses, de okos

Nagyjából tízmillió forint lesz az ára, de egyelőre nem tervezik a magyarországi értékesítését a BMW majdnem kompakt méretű elektromos autójának, az i3-nak.

A 2013 novemberében piacra lépő négyszemélyes városi jármű fejlesztése hat évig tartott, és olyan mobilitási szempontok is befolyásolták, mint hogy a tulajdonos otthon vagy nyilvános helyen kívánja-e tölteni, illetve igénybe veszik-e a közösségi oldalak telekocsi szolgáltatásai.

A BMW i3 szénszál erősítésű karosszériájába középen építették be a lítium-ion akkumulátort; a hajtott hátsó tengely előtt elhelyezett motor teljesítménye 170 lóerő, legnagyobb nyomatéka 250 Nm. A jármű 7,2 másodperc alatt gyorsul óránként 100 kilométeres tempóra, a végsebessége óránként 150 kilométer, hatótávolsága pedig egy feltöltéssel 130-160 kilométer. Azaz a sebessége alapján autópályán sem vall szégyent, azonban a töltőállomások koordinátáit érdemes jó előre betáplálni a fedélzeti számítógépbe.

Szóljon hozzá!

Az Ön email címe nem lesz publikus.Kötelező mezők megjelölve *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ugrás a lap tetejére