hétfő , 2019. július 15.
Legfrissebb hírünk:
A fejlődő országokban értékesebb a zöldenergia

A fejlődő országokban értékesebb a zöldenergia

Először fordult elő, hogy a fejlődő országok közel ugyanannyit fektessenek be a megújuló energiai projektekbe, mint a fejlett Nyugat.

A 2012-es beruházások 46 százalékát már a megújuló energiát kihasználó befektetések tették ki – áll az ENSZ jelentésében. 2007-ben még fordított volt a helyzet, akkor a fejlett országok két és félszer annyi fejlesztésbe kezdtek, mint a fejlődők. Utóbbiak 2012-ben befektetett 112 milliárd dollárja sok helyütt a jövőbeni munkahelyek teremtését célozza meg.

A zöldenergia terén legaktívabb fejlődő országok közé tartozik Marokkó, Mexikó, Chile és Kenya. Kína is óriási léptekkel halad, tavaly 22 százalékkal növelte ilyen irányú beruházásait, amelyek értéke elérte a 67 milliárd dollárt. Ez elsősorban a napelemek terjeszkedésére vonatkozik, amely megújuló energiaforrás a harmadik helyen áll a víz- és a szélenergia mögött. A zöldenergiai beruházások összértéke világszerte 2012-ben 244 milliárd dollár volt, a létesítmények 1470 gigawatt elektromos energiát állítottak elő, ami 8,5 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

Szóljon hozzá!

Az Ön email címe nem lesz publikus.Kötelező mezők megjelölve *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ugrás a lap tetejére