vasárnap , 2019. július 21.
Legfrissebb hírünk:

Bárhová elnavigálja gazdáját a GPS-cipő

Dominic Wilcox brit designer a Brit Művészeti Tanács Global Footprint Project (Globális Lábnyom Projekt) pályázatára jelentkezett helymeghatározós cipőjével, amelyet nem titkoltan az Óz, a nagy varázslóban szereplő Dorothy varázscipellője ihletett.

Wilcox az új idők követelményeinek megfelelően 21. századi technológiával kívánta párosítani a projekt helyszínéül szolgáló, cipőgyártásáról híres Northamptonshire hagyományait.

„Olyan lábbelit akartam készíteni, amely mindig célba juttatja tulajdonosát”, mondta a tervező. A kívánt célállomást térképszoftverrel kell meghatározni, majd USB-n keresztül a bal cipő sarkába épített GPS-be betáplálni. Ezt a sarkok összeütésével lehet aktiválni, akárcsak Dorothy cipőjét. A bal cipő a kéregnél lévő piros bőrnyelven – lényegében az antennán – keresztül vezeték nélküli módban kommunikál a jobb cipővel, amelynek oldalára az irányjelző nyilat szimbolizáló LED-égőket varrták be. A cipő orrán pedig annál több LED villan fel, minél közelebb a célállomás.

A GPS lábbeliről nem sokkal bemutatása után kiderült, hogy hasznos segítséget jelenthet Alzheimer-kórban szenvedő betegek számára, akik esetenként tájékozódási nehézségekkel is küzdenek, de a cipő átmeneti memóriazavar esetén is hazanavigálja őket.

no-place-like-home-gps-shoes

Szóljon hozzá!

Az Ön email címe nem lesz publikus.Kötelező mezők megjelölve *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ugrás a lap tetejére