vasárnap , 2019. július 21.
Legfrissebb hírünk:
Férfiakat is fogyaszt a zöld kávébab

Férfiakat is fogyaszt a zöld kávébab

Egyre növekszik azok tábora, akik állítják,  a zöld kávébab az új fogyókúrás csodaszer, amellyel valóban képesek voltak eltüntetni a fölösleges zsírpárnákat.

A dallasi Texas Southwestern Egyetem kutatásai szerint a még nem fermentált és pörkölt kávészem több száz hatóanyagot tartalmaz, amelyek közül a klorogénsav valóban zsírégető hatású. Egy indiai kísérlet önkéntesei napi 700-1050 milligramm zöld kávé kivonatot kaptak, és a 22 hetes klinikai tesztelés végére átlagosan 9 kilogrammot fogytak, testtömegük 10 százalékát.

Természetesen minden csodaszernél bejátszik a placebó-hatás, illetve a kísérleti alanyok pszichés hozzáállása: ha tudják, hogy figyelik őket, talán a gyógyszertől függetlenül is kevesebbet esznek, és jobban odafigyelnek magukra – aminek mindenképpen fogyás lesz a végeredménye.

Mindenesetre a zöld kávébabbal folytatott kísérletek ígéretesek, de a szakemberek sietnek leszögezni, hogy az adagolásra nagyon oda kell figyelni, továbbá a babkivonat nem helyettesíti, csupán kiegészíti a kiegyensúlyozott étrendet és a rendszeres sportolást.

FOTÓ: via Ultimate Health and Age

Szóljon hozzá!

Az Ön email címe nem lesz publikus.Kötelező mezők megjelölve *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ugrás a lap tetejére