vasárnap , 2019. augusztus 18.
Legfrissebb hírünk:

A jövő okostelefonja olyan, mint a Lego

Dave Hakkens holland designer olyan okostelefont fejlesztett ki, amely Lego-módra összerakható, egységei cserélhetők, tehát elég egy-egy részét kicserélni a teljesítmény javításához vagy a funkció megváltoztatásához.

Mivel a készülék modulárisan bővíthető, sosem avul el, nem kell kidobni. Hakkens szerint ugyanis ez a legnagyobb probléma a modern műszaki eszközökkel: gyorsan elévülnek, és a szemétdombon végzik. Igen ám, de ezek a készülékek teszik ki a veszélyes hulladékok legnagyobb részét, ezért mindenféleképpen fontos lenne a mennyiségüket csökkenteni.
phoneblocks-blocs

Erre szolgál megoldásul a Hakkens-féle Phonebloks telefon, amely a „blokkok” cseréjével ugyanúgy fejleszthető utólag is, akár egy asztali számítógép. A Legó-elv abban is segít, hogy a felhasználó által nem használt egységek helyére akár mások kerüljenek: ha például valaki nem igényel fényképezőt, helyette kaphat kétszer akkora akkumulátort.

phoneblocks-face

Hakkens nem is elsősorban konkrét készülékben gondolkodik, inkább kampányszerűen arra szeretné felhívni a nagy telefoncégek figyelmét, hogy ne használjanak minden modelljükben egyedi alkatrészeket, növeljék a csereszavatos elemek arányát. De még ha ez meg is történne, a Phonebloksnak helye van a piacon, máris óriási az érdeklődés iránta – YouTube videója már 13 millió megtekintésnél jár.
9162326

 

via Phoneblocks.com

Szóljon hozzá!

Az Ön email címe nem lesz publikus.Kötelező mezők megjelölve *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ugrás a lap tetejére