péntek , 2019. július 19.
Legfrissebb hírünk:
Szó szerint hangulatvilágítás

Szó szerint hangulatvilágítás

Az intelligens lakás koncepcióját már több internetre csatlakozó, ráadásul gyönyörű formatervezésű kütyü szolgálja…

Például a Nest termosztát, amely képes “megtanulni” az adott otthonban élő emberek személyes igényeit. A csapat újabb elemmel bővülhet a Goldee jóvoltából: ez nem pusztán szép fényerőszabályzó, hanem az úgynevezett okos-LED fényforrások (ilyen a Philips Hue) színhőmérsékletét is változtatja. Vagyis tökéletesen asszisztál különféle hangulatainkhoz – és azok váltakozásához. Mégsem nem fogja anyagi romlásba dönteni tulajdonosát, mert a hagyományos izzók vezérlését is megoldja, ha úgy szükséges.

Goldee_Inspiration

A különféle funkciók közül említésre érdemes a Sunrise Alarm, amely ébredéskor állítja a szoba fényét olyanra, mintha a kelő Nap sütne be az ablakon. Ennek a téli hónapokban vehetjük nagy hasznát, amikor a belső óránk szerint legszívesebben délig, de legalábbis tízig aludnánk. Ugyanígy a Sleep Timer este csökkenti a fényerőt és annak kékességét, hogy így vonzza be számunkra az elalváshoz szükséges megnyugtató félhomályt. Ha éjjel felébrednénk arra, hogy ki kell mennünk, mozgásunkat észleli a Night Mode fokozat, amely jelzőfényeket kapcsol fel a lakásban, és amint visszatérünk az ágyba, lekapcsolja azokat.

Goldee_Autumn_Park

A Goldee nagyon hasznos lehet azok számára, akik sok időt töltenek mesterséges fényben. A természetben reggel vöröses, délben kékes, este megint vöröses árnyalatok dominálnak. A mesterséges fényforrások nem képesek napszakról-napszakra változtatni a színhőmérsékletüket, aminek az a következménye, hogy habár fáradtnak érezzük magunkat, de este sem vagyunk képesek leállni a napi pörgéssel, mintha megrekedtünk volna az időben. Emiatt viszont nem tudjuk kellő mértékben kipihenni magunkat, ráadásul az ördögi kör másnap reggel újraindul.

Goldee_Sleep_Timer

Goldee azt is észleli, ha eltávoztunk a lakásból, akkor lekapcsolja a lámpákat, míg hazaértünkkor visszakapcsolja őket. Továbbá ha két napnál tovább nem tapasztal mozgást a helyiségekben, akkor a biztonsági üzemmódnak megfelelően automatikusan szimulálni kezdi jelenlétünket, nehogy illetéktelen behatolóknak feltűnjön a sötét lakás. Ja, és természetesen az összes funkció vezérelhető távolból okostelefonról is!

via Treehugger

Szóljon hozzá!

Az Ön email címe nem lesz publikus.Kötelező mezők megjelölve *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ugrás a lap tetejére