vasárnap , 2019. augusztus 18.
Legfrissebb hírünk:
Hogyan változik a légiközlekedés 2014-ben?

Hogyan változik a légiközlekedés 2014-ben?

Nem csak Amerikában, hanem Európában is nagy a mozgolódás a légiközlekedésben, már ami a légitársaságok tulajdonviszonyait és az utasokra vonatkozó szabályzatot illeti.

Amerikában óriási sikere van a PreCheck beszállás bevezetésének: ez enyhíti a biztonsági átvizsgálás nyűgét bizonyos utasok számára. Nekik nem kötelező végigállniuk azt a sort, amelyben mindenki leveszi a cipőjét és az övét, hanem egy előzetes interjú alkalmával kikérdezik őket, rögzítik az ujjlenyomatukat, legombolnak róluk száz dollárt ötéves “klubtagság” gyanánt, és máris kivételezettnek érezhetik magukat.

Egyesek számára a törzsutas-rendszerben ajánlják fel az enyhítést, mások maguk kérelmezhetik: a nyűgös utasok valósággal megrohamozták a szolgáltatást kínáló társaságot, havonta ötvenezren kérik felvételüket. Ha megbízhatóan működik a rendszer, bizonnyal átveszik az európai légitársaságok is.

Ellenben a többiek számára valószínűleg emelkedni fognak a biztonsági ellenőrzések díjai, az Egyesült Államokban legalábbis a Kongresszus jóváhagyásával 5 dollárról 11,20-ra emelték ezt a különadót. Valószínű, hogy a járatokon mind szélesebb körben engedélyezik a wifis eszközök használatát, sőt, akár nagyobb dokumentumok vagy videók letöltését is. Ehhez persze több áramvételi lehetőséget kell kiépíteni a gépeken.

Egyre több repülőgépen találunk “slim” üléseket, amelyek mélysége hasonló a régiekhez, ám azoknál keskenyebbek. A Boeing jelenleg teszteli a 43 centiméteres üléseket, míg az Airbusnál az új szabvány 45,7 centiméter – akárcsak egy irodaszéké. A spanyol Iberia és a német Lufthansa utasai már ismerkednek a házilag kinyomtatható poggyászkísérő cédulával, de várhatóan ezt mások is be fogják vezetni a céges költségekkel való spórolás keretében. Ők spórolnak, mi fizetünk, ez egészen biztos.

Szó van arról, hogy széles körben engedélyezni fogják a járatokon az utasok számára a telefonálást. Elérkezhet az az idő, amikor a repülőn az eddig megszokott halk motorzúgást őrjítő és állandó fecsegés fogja felváltani, és mi csak felárral válthatjuk majd meg azokat az üléseket, amelyek környékén tilos repülés közben telefonálni.

via Cntraveler.com

Szóljon hozzá!

Az Ön email címe nem lesz publikus.Kötelező mezők megjelölve *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ugrás a lap tetejére