vasárnap , 2019. augusztus 25.
Legfrissebb hírünk:
2014 a viselhető kütyük éve lesz

2014 a viselhető kütyük éve lesz

Iparági előrejelzések szerint a csuklópántként viselhető elektronikus eszközök piaca idén akár 350 százalékkal is nőhet.

A Canalys elemzőiroda szerint például a fitnesz közben viselhető csuklópántokból 2013 első félévében még csak kétszázezret importáltak az Egyesült Államokba, míg az év második felében már 1,6 millió darabot, ami 700 százalékos növekmény. A Canalys úgy jósolja, hogy a szám 2014-ben elérheti a nyolcmilliót, 2015-ben a 23 milliót, és 2017-ben akár a 45 milliót is.

Jóllehet a csuklópántok egyelőre csak a testmozgás monitorozására szolgálnak, óriási fantáziát láthatnak bennük az orvostechnikai és wellness kiegészítőket gyártó cégek. 2014-ben jöhet el az az áttörés, amelynek köszönhetően ezek a pántok a mindennapi élet részeivé válnak. Ehhez ráadásul a Samsung Galaxy okosórájának kudarca is hozzájárult: azt ugyan háromszáz dollárért túlzásnak érzik a vásárlók, de a kütyü ráirányította a figyelmet a szegmensre.

A technológia egyik nagy nyertese a Fitbit lehet, amely 2013-ban két modelljét is piacra dobta Flex és Force néven. 100 dollár körüli áron a Flex csuklópánt edzés közben méri a lépések számát, a megtett távolságot, és hogy hány kalóriát égettünk el. Arra is képes, hogy az alvásminőséget figyelje, és reggel optimális alvási szakaszban ébresszen föl, méghozzá némán. Sikere meghatározza a piac fejlődését is, immár a piac ötven százalékát magáénak mondhatja.

Szakértők szerint az okosórák és a viselhető csuklópántok közelíteni fognak egymáshoz, mármint az előbbiekbe beépítik az utóbbiak fejlesztéseit. Persze árban nem lesznek egy platformon, úgyhogy mind a kettő számára nyitott a fejlődés. A jelenleg 3-5 milliárd dolláros iparág öt éven belül akár az ötvenmilliárd dollárt is elérheti. Természetesen egy ekkora tortáról az Apple sem akar lemaradni: a médiaosztályuk bejelentése szerint az iWatch nevű okosóra megjelenése az iPhone 6 okostelefon piacra dobásával párhuzamosan várható valamikor 2014 második felében.

via CNBC

Szóljon hozzá!

Az Ön email címe nem lesz publikus.Kötelező mezők megjelölve *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ugrás a lap tetejére