vasárnap , 2019. augusztus 25.
Legfrissebb hírünk:
Digitálisan karcsúsítják a hollywoodi celebeket

Digitálisan karcsúsítják a hollywoodi celebeket

Nyilván többen gyanút fogtak már,  amikor a pletykalapokban kissé szétcsúszottnak látszó Britney Spears legújabb klipjében nádszálkarcsúan jelent meg – és egy kicsit mintha nőtt is volna? Igen, a Photoshopból ismert “nyújtsuk meg függőlegesen pár százalékkal a képet” trükk már a filmekben is megjelent a digitális technikának köszönhetően.

Britney esetében a Las Vegas-i koncertjéről szóló dokumentumfilmben látható, kissé duci énekesnő a színpadi showműsort bemutató részben már valamivel magasabbnak látszik 162 centiméteres testmagasságánál. Hogy ez hogyan jön át a képernyőn? Az énekesnő hirtelen egyforma magas lett a tánckar tagjaival, márpedig náluk a 170 centiméteres magasság az alsó határérték.

Hollywoodban ma már majdnem minden producer előírja, hogy egy kicsit nyújtsanak a hírességeken, akik persze az esetek 99 százalékában nők. Háborognak is emiatt a feministák, mondván, épp elég bajt okoztak már eddig is a lehetetlenre retusált magazinfotók és hirdetések, éppen nem volt szükség újabb túlzásokra. “A fiatal lányok elé olyan eszményképet állítanak, amely nem is létezik”, mondják a tüntetők.

A digitális műtétnek nevezett eljárás másra is képes: például vissza lehet varázsolni vele a mimikai ráncokat egy olyan arcra, amely a túlzásba vitt Botox-injekciózás hatására már képtelen az érzelmek kifejezésére. Ez Martin Scorsese rendező legfőbb panasza a ránctalanító injekciózással szemben. Márpedig ha egy ilyen kaliberű rendezőnek ez az elvárása, akkor a megfelelni akaró színésznők és menedzsereik minden fortélyt bevállalnak.

A számítógépes filmretus egyik csúcsteljesítményének nevezik az egyik jelenetet a Wall Street farkasa című filmben, Leonardo di Caprio és Margot Robbie gyerekszobabeli jelenetében állítólag digitálisan meghosszabbították a színésznő lábát, hogy még csábosabb legyen. Igen ám, de a hírek szerint egy kínai nő már hasonló műtétet végeztetett magán – csakhogy nem digitálisan, hanem igaziból.

via Daily Mail

Szóljon hozzá!

Az Ön email címe nem lesz publikus.Kötelező mezők megjelölve *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ugrás a lap tetejére