vasárnap , 2019. augusztus 25.
Legfrissebb hírünk:
Többórás meetingek után nyújtson

Többórás meetingek után nyújtson

Órákig ült a tárgyalóban, és minden tagja fáj a fáradtságtól? Sétáljon fel a tetőkertbe, vagy keressen egy nyugodt zugot az épületben, és végezzen el a FitnessBlender alig negyedórás nyújtógyakorlatsorát.

A nyolc nyújtást egyenként egy percig kell kitartani, közben nyugodtan lélegezni, és utána tíz másodpercig lazítani. Garantáljuk, hogy a végére úgy fogja érezni, mintha az agyát is friss oxigénfürdőben részesítette volna!

Felkar alsó rész

Bal kézzel átnyúlunk a fej fölött, mintha a jobb lapockát akarnánk megérinteni. Közben éreznünk kell, ahogy a tricepsz megfeszül, egyúttal eltávolodnak a vállízület tagjai. Utána lemozgatjuk a kart, és a másikkal is megcsináljuk az egyperces nyújtást.

Váll

Ezzel a vállöv trapézizmait nyújtjuk meg. Keresztezés közben le és felfelé mozgathatjuk kicsit a karokat, hogy további izomcsoportokat mozgassunk meg. Félidőben megcseréljük a karokat.

Mellkas

Olyan szélesre tárjuk a karunkat, amennyire csak lehetséges. Érezni kell, ahogy a mellizmok megfeszülnek. Ebben az esetben és érdemes függőlegesen mozgatni a karokat, hogy több izomcsoportot kapcsoljunk be a nyújtásba.

Felkar hátsó rész
Tenyérrel fölfelé húzzuk hátra a karokat, közben tartsuk a vállszélességet. Apró mozdulatokkal emelgethetjük is a karokat. Nyújtsuk egy percig, aztán lazítsunk.

Alkar
Nyújtsuk előre a karokat, a kézfejet feszítsük lefelé. Éreznünk kell, ahogy a felkar alsó része megfeszül. Érdemes még a hüvelykujjat is hátrafeszíteni, hogy a tenyér is nyújtva legyen. Váltsunk irányt, húzzuk felfelé a kezünket, és csípjük össze az ujjbegyeket: érezni fogjuk, hogy húzódik az alkar.

Has

Emeljük ki a mellkasunkat, homorítsunk erősen, amíg azt nem érezzük, hogy megfeszülnek a hasizmok. Húzzuk hátra a vállakat, lélegezzünk egyenletesen.

Hát alsó szakasz

Húzzuk be a hasunkat, döntsük előre a csípőt, vállakat húzzuk előre, karok nyújtva. Egyik kézzel próbáljuk lenyomni a másikat, mintha vállból húznánk meg a hátunkat. Félidőben váltsunk a másik kézre.

Ferde hasizom
Egyik karral a törzs mellett lefelé nyújtózkodunk, a másikkal átnyúlunk a fej fölött, hogy megnyúljon az ellentétes oldal izomzata. Ügyeljünk arra, hogy a kar maradjon a váll síkjában. Félidőben csere. Közben lélegezzünk folyamatosan.

via Fitness Blender

Szóljon hozzá!

Az Ön email címe nem lesz publikus.Kötelező mezők megjelölve *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ugrás a lap tetejére