vasárnap , 2019. augusztus 18.
Legfrissebb hírünk:
Egy zsák és más semmi…

Egy zsák és más semmi…

A SPARROWBAG® ötlete a ’90-es évek elejére vezethető vissza, amikor egy tízpróbázókból álló európai válogatott tagjai a Brigham Young University (BYU) Provo City Utah (USA) egyetemén megrendezett kilenchetes alapozó edzőtáborra készültek.

Akkoriban az erőnléti edzéseket irányító edző és a sportolók közösen – nem ismervén az egyetem által biztosított edzéslehetőségeket – úgy döntöttek, hogy a válogatott edzésprogramjába új, egyszerű, de hatékony elemeket építenek be.

Az egyik ilyen elem a homokkal töltött zsák lett, az esetleges edzőtermi lehetőségek hiányának alternatív pótlására. A zsákot egy farmernadrág levágott szára képezte, amit a távolugró szektorból „kölcsönzött“ homokkal töltöttek meg. A kilenc hét alatt a módszer nem várt fejlődést eredményezett. Ez alapozta meg a zsák tradícióját. Az eszköz fokozatosan megtalálta helyét egyéb sportágak edzésprogramjaiban is, ahol az izomcsoportok fejlettségének harmóniája az adott sportág mozgáskultúrájának alapját jelenti. Így született a többféle méretben kapható, egyéni elvárások alapján a kívánt súlyra tölthető homokzsák, a SPARROWBAG®.

Ez innovatív sporteszköz és egyben komplett edzésrendszer. Az általa végezhető gyakorlatokkal a teljes izomzatot egyidejűleg képes fejleszteni. Az egyszerű gyakorlatokkal rövid idő alatt is látványos eredmény érhető el. A gyakorlatok bárhol, bármikor elvégezhetők, csoportosan vagy egyénileg is. Tízéves kortól mindenki számára ajánlott.

Kezdők számára általános izom- és állóképesség fejlesztéséhez biztonságos alkalmazása révén kitűnő eszköz. Ehhez segítséget nyújtanak a weboldalról ingyenesen letölthető egyéni edzésprogramok. A csoportos edzést kedvelők találkozhatnak a zsákokkal a megjelölt fitnesztermekben, eseményeken, aerobic programokon. Profi sportolók számára bármely sportág erőnléti edzésprogramjába beépíthető, mind kiegészítő- vagy önálló edzésként. Az alapgyakorlatokon túl a weboldalon sportág specifikusan letölthető kiegészítő gyakorlatok találhatóak.

A SPARROWBAG ® kialakításának elsődleges szempontja volt, hogy azokat az izmokat mozgassa meg, amelyekre egy átlagos edzőtermi tréning során nem kerül sor. A testhez ergonomikusan illeszkedő zsákon nincs fogást könnyítő elem, és a benne lévő homoktöltet folyamatos alakváltoztatása munkára készteti a körülményesen edzhető izmokat is. A nehezített fogás meggátolja a kezek és karok erőnlétéhez képest aránytalanul nagy súlyok mozgatását, így a túlterhelés veszélye kizárt. Használata anyagának és töltetének tulajdonságaiból adódóan kifejezetten biztonságos.

A 12 egyszerű alapgyakorlat a teljes testet képes átmozgatni. A gyakorlatokon belüli ismétlésekkel és a teljes gyakorlatsor ismétlésével tetszőlegesen növelhetjük az edzések intenzitását, ami avval bővül ki, hogy a SPARROWBAG ® súlya is változtatható. Ezáltal a lehető legváltozatosabbá tudjuk tenni az edzésprogramunkat, meggátolva azt, hogy testünk hozzászokjon egy bizonyos megterhelési szinthez.

A tölthető homokzsák tehát innovatív edzésmódszer, sportág független, 20 perc alap gyakorlatsor intenzitása megfelel egy 1 órás hagyományos köredzésnek. Időtakarékos, helyfüggetlen, egyedül vagy csoportosan is használható, könnyen tanulható. Készségfejlesztő például: egyensúly, dinamika téren. Sérülésmegelőző hatású, nem balesetveszélyes, egyszerűen tárolható és rehabilitációs célokra is alkalmazható.

via Sparrowbag

Szóljon hozzá!

Az Ön email címe nem lesz publikus.Kötelező mezők megjelölve *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ugrás a lap tetejére