vasárnap , 2019. április 21.
Legfrissebb hírünk:
Az új Galaxy S5 erőssége a kamerája

Az új Galaxy S5 erőssége a kamerája

A Samsung az MWC 2014 kiállításon bemutatta a Galaxy S sorozat régóta várt ötödik generációjának első képviselőjét, a Galaxy S5-öt.

A cég új csúcstelefonja minden korábbinál nagyobb sebességen: 2.5 GHz-en pörgő processzorral, egy villámgyors kamerával, valamint felturbózott Wi-Fi-vel és mobilinternettel érkezik. Ezen kívül megtalálhatók rajta személyre szabható fitnesz alkalmazások és új készülékvédelmi funkciók is. És valami egészen különleges, ami eddig csak a tükörreflexes fényképezőgépek sajátja volt: a szelektív fókusz.

A legszebb emlékek rögzítése és megőrzése az egyik legfontosabb okostelefonos funkció manapság. Az új Galaxy S5 kiváló képrögzítési lehetőségeket kínál 16 megapixeles kamerájával és továbbfejlesztett felhasználói felületével, amelyek révén a felhasználók könnyedén tudnak képeket készíteni, szerkeszteni, és megosztani.

A kamera két legfontosabb tulajdonsága a világ leggyorsabb (akár 0,3 másodperc alatt élességet állító) autófókusza, valamint a szélsőséges fényviszonyok közt is lenyűgöző képeket garantáló High Dynamic Range (HDR) funkció. Emellett a Szelektív Fókusz révén a felhasználók megtehetik, hogy a képnek egy meghatározott területére fókuszáljanak és azt kiemeljék, miközben minden mást elhomályosítanak a háttérben. Ez azt jelenti, hogy ennek a profi portréfotókról jól ismert hatásnak az előidézéséhez nincs többé szükség drága tükörreflexes fényképezőgépekre és azokhoz további objektívekre.

A Samsung ezt úgy éri el, hogy kattintáskor több felvételt is készít a kiválasztott objektumról a kamera minden egyes fókuszbeállítását kihasználva. Közben az optikai képstabilizáló dolgozik sebesen, hogy ne legyen nagy különbség a képkockák között. A módszer tehát csak látszólag működik úgy, mint egy hagyományos fényképezőgép élességállítása, valójában képhalmozás történik. Az viszont sokkal kedvezőbb, hogy a Samsung S5-tel utólag is kiválaszthatjuk a számunkra legtetszetősebbnek vélt fókuszpontot – ezzel biztos számos fotóbarátot elcsábíthat az új szupertelefon a fényképezőgépektől.

via Cameras Review

Szóljon hozzá!

Az Ön email címe nem lesz publikus.Kötelező mezők megjelölve *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ugrás a lap tetejére