vasárnap , 2019. július 21.
Legfrissebb hírünk:
Okos futópadon élmény a kocogás

Okos futópadon élmény a kocogás

A futás monoton tevékenység, sokan szeretik ugyan, de legalább annyian nem. Ám ha közben elvonja a figyelmünket valamilyen okos szerkezet, elfeledkezhetünk róla, milyen sokat kell még lihegnünk, mire végre meglesz a napi mennyiség.

Hiába az egyik legjobb alapozó edzésforma a futás, ha unalmas az edzőteremben koptatni a futópadot. Vele szemben legfeljebb egy falra rögzített tévé van, amelyen az esetek többségében foci vagy teniszmeccset lehet bambulni lihegés közben. Il-Seop Yoon koreai formatervező szerint ezért ideje újraértékelni a futópad fogalmát: vigyünk bele egy kis mókát, méghozzá interaktív módon.

A Smart Treadmill Voyager futópad kapszula formájú, nem véletlenül: a futóval szemben hatalmas képernyő látható, a berendezésben mindenütt Kinect és Wii mozgásérzékelő szenzorok vannak, amelyek detektálják a test mozdulatait. A futó többféle üzemmódot kipróbálhat: választhatja a Travelnek nevezett fantáziautazás módot, amelyben a világ bármely részén található városi utcáról vagy természetben lévő ösvényről készített filmre futhat.

A Sports üzemmódban a teljesítmény dinamikáját a fedélzeti számítógép váltogatja. A Game, azaz játék módban pedig a futó online kapcsolaton keresztül együtt szerepelhet barátaival egy videojátékban. A fejlesztés egyelőre koncepció fázisban van, az áráról végképp nem lehet semmit tudni.

via Ufunk.net

Szóljon hozzá!

Az Ön email címe nem lesz publikus.Kötelező mezők megjelölve *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ugrás a lap tetejére