vasárnap , 2019. július 21.
Legfrissebb hírünk:
Jön a zafíros iPhone?

Jön a zafíros iPhone?

Az Apple közelmúltban eszközölt szabadalmi oltalma ismét felvillantotta annak lehetőségét, amely szerint a cég a jövőben zafírüveggel kívánja ellátni készülékeit.

Az új találmány ugyanis arról szól, miképpen lehet oleofób bevonattal ellátni a zafírüveget annak érdekében, hogy azt maszat- és ujjlenyomattaszítóvá tegyék. Eddig ugyanis közvetlen információ nem érkezett erre vonatkozólag az Apple-től, csak a beszállítóknak adott megrendelésekből lehetett a fejlesztési irányokra következtetni.

A szabadalmi leírás eléggé egyértelműsítő, hiszen az Apple egyenesen utal benne arra, hogy a bevonatot telefonokon, tableteken és más mobileszközökön használná. Viszont már az iPhone 3GS óta alkalazza az oleofób bevonatot, amely megakadályozza, hogy a tiszta üveg előlapokon túl sok zsíros folt halmozódjon föl a folyamatos érintésektől – tehát ezek szerint a zafírüveg térnyerésének megdönthetetlen bizonyítéka a szabadalom.

Azért kellett új szabadalom, mert a jelenleg használatos, fokozottan törésbiztos Gorilla Glass előlapra kifejlesztett bevonat nem szükségszerűen használható a zafírüvegen, mivel gyorsabban lebomlik. A leírásban szerepel egy olyan javaslat, amely egy Gorilla Glass szerű üvegréteget helyezne a zafírüveg fölé, megerősítendő a bevonat tapadását.

A szabadalom benyújtása jól jelzi, hogy az Apple komolyan dolgozik a zafírüveg koncepcióján. Természetesen a Gorilla Glass gyártója, a Corning is azonnal akcióba kezdett, mondván a zafírüvegnek rengeteg hátránya van a megerősített üveggel szemben. Mindazonáltal az Apple partnerségi megállapodást kötött az optikai, lézer és szolár eszközöket gyártó GT Advanced céggel, amelynek értelmében 578 millió dolláros zafírüveg gyártó üzem létesül – ez is újabb bizonyítéka annak, hogy a következő iPhone (vagy az eggyel későbbi) modellnek újszerű anyagból lesz a kijelzője.

via TechCrunch

Szóljon hozzá!

Az Ön email címe nem lesz publikus.Kötelező mezők megjelölve *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ugrás a lap tetejére