vasárnap , 2019. április 21.
Legfrissebb hírünk:
A phablet lesz 2014 mobiltrendje?

A phablet lesz 2014 mobiltrendje?

Az elektronikai vásárokon egymást érik az ígéretes kütyük prototípusai és bemutatói, de évekbe is telhet, amíg találkozunk velük a hétköznapi forgalomban.

Sőt, mint gyakrabban megesik, hogy az eszközök egy része soha nem kerül gyártásba. Legalábbis ezt véli egy erősen elfogult profi majdnem minden tech-kiállításon, így a nemrég zárult Mobil Világkongresszuson is.

Itt vannak például a phablet nevű eszközök, amelyek lényegében az okostelefon és a kis táblagépek közé esnek. Mindama köznevetség és fejrázás dacára, ami fogadta őket pár évvel ezelőtti megjelenésükkor, a phabletek azóta is remekül fogynak – igazolva, hogy annak idején a gyártásuk azonnali leállítását követelő felhívások koraiak voltak. Iparági előrejelzések szerint 2012 és 2015 között a phabletek eladása 27 millióról 230 millió darabra fog nőni.

A kereslet egyik oka lehet a phabletek azon képessége, amely mindkét “szülőből” a legjobbat vette át. A tech-kiállításokon általános trend, hogy a mobileszközök, így a telefonok kijelzője egyre nagyobb, az okostelefonok átlagosan már legalább öthüvelykes méretűek. Majdnem minden vezető gyártó készít legalább egyféle phabletet, illetve többet is tervez.

A phablet nem is igazán önálló eszközkategória, inkább folyamatos átmenet, amely 3,5 hüvelyknél kezdődik és a 10 hüvelyknél nagyobb tabketeknél ér véget. Az az izgalmas, hogy forgalmazói szemszögből igencsak eltérőek az okostelefonok, a phabletek és a táblagépek jellemzői. Ez az értékesítésben mindenkire hatással van. A várakozások szerint az 5,5-6,8 hüvelykes méretű eszközök 2015 végéig 10 százalékot kihasítanak az okostelefon-eladásokból.

via Business Insider

Szóljon hozzá!

Az Ön email címe nem lesz publikus.Kötelező mezők megjelölve *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ugrás a lap tetejére