vasárnap , 2019. augusztus 18.
Legfrissebb hírünk:
Divatos a fúziós fitnesz, de tényleg jó?

Divatos a fúziós fitnesz, de tényleg jó?

A fúziós fitnesz ötvözi a legkülönfélébb fitneszágakat, de nincs mindenki meggyőződve a hatékonyságukról.

Persze, jó lenne egy órába beszuszakolva elvégezni egy csomó edzési feladatot, főleg, mert mindenki időhiányban szenved, és ha már mozgásra szánja az ebédidejét, szeretné alaposan kihasználni az alkalmat. Az őssport a taebo volt, amely a thai box és a kardiózás keveréke. Utána jött például a Piloxing (Pilates és boksz), a Pound (dobolás, Pilates és izometrikus erősítés), a Tread (futópad és súlyemelés kombinálása) vagy a YAS (jóga és kerékpározás).

A fúziós fitneszre jellemző, hogy rendkívül intenzív mozgásforma, azonban kéréses, hogy megéri-e? Elsőre jó mókának tűnik egy FF óra, amelyen tényleg a legvadabb variációban fordulnak elő a mozgáselemek. A csoportos spinning közben végzett súlyzózás (ennek neve XYZ) nehézsége eleinte fel sem tűnik, hiszen a többiek elvonják a figyelmet. Ez mostanság a fő cél: a szórakoztató fitneszedzés. Az a cél, hogy a résztvevők jól érezzék magukat, és akarják csinálni.

De hiába a jó társaság, a remek zenei válogatás, a FF-órák többsége elképesztően drága. Üzleti modelljük szerint ugyanis nem mindenhol lehet rájuk bérletet váltani, hanem sokszor óráról órára kell fizetni – összességében akár négyszer annyit, mint egy hétköznapi fitneszbérletért. Ez még mindig olcsóbb, mint egy személyi edzővel izzadni, de megvan a hátulütője.

A nagy intenzitású kardió és erősítő tréningekkel remekül edzhető mind az aerob, mint az anaerob rendszerünk. A probléma ott kezdődik, amikor a bonyolult erősítő vagy gyors gyakorlatok kivitelezése nem megfelelő, és az irányítás nélkülözi a szakértelmet. Rohamosan nőni kezd a sérülésveszély kockázata. Ezért elsőként mindig az edzést vezető tréner végzettségére kell rákérdezni, nehogy jaj legyen a vége. Egyébként pedig ne felejtsük el, hogy a fúziós fitnesz népszerűségének legfőbb oka, hogy viszonylag új még. Fogyni minden mozgásfajtával lehet, a lényeg, hogy változtassunk az eddigi életvitelünkön, és több kalóriát égessünk el, mint amennyit elfogyasztunk.

via SCMP

Szóljon hozzá!

Az Ön email címe nem lesz publikus.Kötelező mezők megjelölve *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ugrás a lap tetejére