vasárnap , 2019. augusztus 18.
Legfrissebb hírünk:
A jól öltözött férfi 25 szabálya

A jól öltözött férfi 25 szabálya

Az üzleti életben fontos a rendezett külső, mert akárki akármit mond, az első benyomás döntő lehet. Természetesen egy férfitől senki sem várja, hogy annyit foglalkozzon az öltözködéssel, mint egy nő, ám léteznek bizonyos alapszabályok, amelyeket érdemes megfontolni.

1. Keressen magának egy jó szabót! A jó minőségű konfekcióöltönyön is lehet igazítani, például a gallér résznál, hogy ne álljon el a tarkónál, hanem tökéletesen illeszkedjen a vállvonalhoz – az ilyen apróságoktól válik tökéletessé a megjelenés.

2. Az öltöny zakójának vagy a sportblézernek úgy kell simulnia a testre, mint kesztyűnek a kézre. Begombolva legfeljebb az ujjait legyen képes becsúsztatni a mellkasa és a zakó közé; ha már ennél több a hely, akkor a zakó túl nagy, nem megfelelő.

3. A nyakkendőnek az övcsatig kell érnie – se feljebb, se lejjebb.

4. A nyakkendő nem lehet szélesebb, mint az öltöny hajtókája.

5. A zakó felső zsebébe tűzött díszzsebkendőről ismerszik meg az igazi gentleman. Ám ügyeljen arra, hogy ne legyen ugyanolyan anyagból, mint a nyakkendő, viszont mindenképpen harmonizáljon vele.

6. Az ingmandzsettából mindig látszódnia kell egy kicsinek, de elég egyujjnyi is.

7. Az öltönynadrág aljának nem szabad ráborulnia a cipőre. Optimális esetben az aljvonal éppen a cipő sarkának tetejéig ér, a szűk szabású csőnadrág egy kicsivel feljebb.

8. A tárca ne dudorodjon, csak a legszükségesebbek legyenek benne: igazolvány, bankkártya és néhány kisebb címletű bankó.

9. A cipőhöz mindig passzolnia kell az övnek: feketét a feketéhez, barnát a barnához.

10. Az elegáns fűzős félcipő nem hiányozhat egy úriember ruhatárából sem. Mivel több évig hordhatja, érdemes invesztálni a minőségbe. Egy férfin úgyis először a cipőjét és az óráját nézik meg.

11. A cipő mindig legyen makulátlanul tiszta és fényesre polírozott. Semmi sem rombolja úgy az összképet, mint egy sáros, foltos és kopott orrú cipő (lásd előző pont).

12. Szögletes orrú cipőt felvenni tilos. TILOS.

13. A farmerholminak a viseléstől kell elkopnia vagy kiszakadnia – ne vegyen előre koptatott vagy tépett nadrágot, inget, dzsekit.

14, Sohase viseljen övet és nadrágtartót együtt – vagy egyiket, vagy a másikat.

15. A flip-flop papucsot hagyja meg a tengerparti nyaraláshoz.

16. Egy sima és passzentos fekete vagy fehér póló sohasem megy ki a divatból.

17. Sohase gombolja be az öltöny legalsó gombját, ha nem akar úgy kinézni, mint egy szállodai londiner.

18. Az övvonal alatt a nadrágszár vasalt középvonalánál hajtással bővülő nadrágok trottyos bácsikát csinálnak mindenkiből – csakis hól nélküli nadrágot vegyen.

19. A zokni lehet az egyéniség igazi kifejezője. Nem muszáj passzolnia a nadrág színéhez, de azért a teljes öltözék összképét ne borítsa meg. Soha ne vegyen zoknit szandálhoz, mokaszinhoz és vitorláscipőhöz.
20. Az eladás előtti gyűrődést és szakadást megakadályozó keresztöltéseket otthon azonnal fejtse ki az öltönyből. A mandzsetta fölött rávarrt márkajelzéses etikettel kezdje!

21. A 21. században sem lehet elégszer elmondani, hogy a fehér zokni az edzőterembe, és csakis oda való.

22. A műanyag karóra nem való stílusos férfinak, legkésőbb diplomaosztásra kérjen egy szép karórát ajándékba. Vagy vegyen magának.

23. A túlméretezett karórák, még ha drágák és menők is, nem sugallnak jó ízlést.

24. Mindig jobb egy kicsit túlöltözni egy eseményt, mint alulöltözötten megjelenni.

25. Az ösztöneit kövesse, ne a trendeket!

25 + 1: A háromnegyedes hosszúságú sokzsebes nadrágot, pláne vádliközépig felhúzott zoknival és műbőr edzőcipővel, felejtse el örökre.

via MadeMan.com

Szóljon hozzá!

Az Ön email címe nem lesz publikus.Kötelező mezők megjelölve *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ugrás a lap tetejére