kedd , 2019. augusztus 20.
Legfrissebb hírünk:
A Kickstarter legnagyobb bukásai

A Kickstarter legnagyobb bukásai

Az internetes adománygyűjtő oldalakon a fejlesztők számos ötlettel kalapoznak egy kis (vagy sok) pénzért.

Vannak köztük kiváló termékek, mint például az okostelefonról vezérelhető termosztát, de akadnak olyanok is, amelyekről nem értjük, hogyan gondolhatta bárki is, hogy ez érdekli az embereket, és pénzt is hajlandók áldozni a megvalósítására. Nézzük a legszörnyűbbeket!a
Ilyen volt például a SpongeBall Z, amely “a japán animét sárga szivacsokkal játszatta volna el. A szenzációs paródia ötvözi a SpongyaBob és a DragonBall Z karaktereit és történeteit”, írta a rajzfilm kitalálója, Charles Taylor a Kickstarteren. Az ötlet talán még nem is lett volna rossz egy háromperces kisfilmnek, de ki akarna egy egész évadot, legalább tíz filmet megnézni belőle?! Nem is jött össze a Taylor által kért 7000 ezer dollár, hanem csak 49…

A VoxelVerse játék fejlesztője azzal kampányolt, hogy az ő termékét maguk a játékosok alakíthatja menet közben bármit lerombolhatnak vagy megváltoztathatnak. De hát nem éppen ugyanezt ajánlják már meglévő (és nagysikerű) játékok, mint a Minecraft, a Roblox vagy a Blockland? A VV fejlesztője ötvenezer dollárt szeretett volna összegyűjteni, de csak 19 támogatót sikerült maga mellé állítania, akik 585 dollárt adakoztak.

A Raw art for the RAW world című projekt gazdája szerint a Photoshop túlságosan régóta vezeti tévútra a fotósokat, és nem engedi, hogy a nők természetes szépségét meglássuk. Ezért ő arra kér pénzt, hogy modelleket bérelhessen, akiket maximum sminkes és fodrász tesz szebbé — majd lefotóznák őket. Hmmm… Digitális manipuláció nem, de arcfestés és piercing igen? Nos, erre csak 1 dollár adomány érkezett.

Egy André nevű “szenvedélyes művész” Support the Truth in music oldalán összesen tíz (igen, 10) dollárt kért arra, hogy mindenkinek megmutassa a “minőségi igazságot, amely Jézusra fókuszál”. Magyarul egy keresztény hip-hop album kiadására gyűjt — tíz dollárt?! Ennyit a szüleitől vagy a barátaitól is kérhetett volna! Mindegy, végül egyet sem kapott.

A Specklaces projekt kifejezetten menő ötlettel állt elő: tegyen mindenki láncot a napszemüvegére, hogy ne veszítse el. Ez komoly? Láncot? Mint Janka néni a Szomszédokban? A kért nyolcszáz dollár helyett négyen ötvenet dobtak össze , de ez is ötvennel több a kelleténél.

Jeremy Borstein egy olyan filmet szeretett volna forgatni, amelyben harminc percig (vagy tovább) belebámul a kamerába, “mert az emberek szerint kifejező szemeim vannak”. Ehhez pontosan 15 037 dollárra lett volna szüksége. Egészen megdöbbentő, hogy 118 támogatót is maga mellé állított, akik összesen 1389 dollárt dobtak össze. Szerencsére ez nem volt elég…

Van ezeknál jobb is: az OnYun. Barry LeLone michigani programozó nem kevesebbet, mint egy internetes keresőt hozott létre. Mondjuk dolgozhatott volna még rajta egy kicsit, mert látványra úgy néz ki, mint egy főiskolai vizsgamunka. Barry félmillió dollárt szeretett volna összegyűjteni a további fejlesztéshez, de úgy fest, az internet népe ragaszkodik a Google-Bink-Yahoo trióhoz, mert csak 21 dollárt adományoztak.

Egy anonim férfi ötezer dollárt szeretne ahhoz, hogy “dokumentumfilmet” forgasson egy nevadai kupiban. Azt ígéri, mindent megkérdez, nem csak egy szimpla médialátogatást tervez — ám mindössze egy embert érdekelt a terv, aki tíz dollárt adományozott.

A texasi Scott Schoen nyolc év kemény munkával tökéletesítette Mennyország (Heaven) című társasjátékát, amellyel az Éden kockából kiindulva a bibliai történetek mentén juthatunk el a Mennyországba. A játék közben tevékkel lehet lépegetni, így ez az első lehetőség, hogy állatok is a mennybe juthassanak — magyarázza bemutatkozásában az alkotó. A sorozatgyártáshoz 46 500 dollárra lett volna szüksége, de csak négy támogatót sikerült szereznie (valószínűleg családtagokat), akik 381 dollárt dobtak össze.

És végül a legeslegesleg…rémisztőbb ötlet: a San Franciscóban élő Nagyezsda Sesztakova az abszolút láthatatlan bugyival állt elő, amelyet mindennapos használatra ajánl. Szerinte ez a szellős alsónemű kiváló a nyári kánikulában, nem látszik át a nadrágon keresztül, és nem vág be. Szerinte a Babapanty kifejezetten szexis… Nos, ezzel csak hatan értettek egyet, akik a Nagyezsda által kért tízezer dollár helyett 130-at ajánlottak fel.

via Nate Talks To You

Szóljon hozzá!

Az Ön email címe nem lesz publikus.Kötelező mezők megjelölve *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ugrás a lap tetejére