péntek , 2019. május 24.
Legfrissebb hírünk:
Mit mesél viselőjéről a nyakkendő színe?

Mit mesél viselőjéről a nyakkendő színe?

Egy vezető beosztású férfi számára például ideális választás a halvány ibolyakék nyakkendő, ez ugyanis tekintélyt sugároz. Ez a színárnyalat kellő mértékben visszafogott, mégis érdekes, magára vonja a figyelmet. Ugyanakkor a világos lila és a rózsaszín kerülendő, ha valaki respektre vágyik.

Talán hókusz-pókusznak hangzik, de a kutatók szerint teljesen mindegy, hogy milyen a hallgatóság – vásárlók, alkalmazottak vagy akár gyerekek –, fontos a megfelelő szín kiválasztása. A színek különleges jelzéseket sugároznak. Lehet rajtunk ugyanaz az öltönyt, mégis más lesz az összhatás, ha eltérő színű nyakkendőkkel viseljük, amelyek különböző üzenetet hordoznak.

Kíváncsi rá, hogy milyen nyakkendőt vegyen fel a következő találkozójára? Íme a tökéletes választások különféle alkalmakra:

A vörös erő

Nem véletlen, hogy rengeteg politikus visel vörös színű nyakkendőt fehér inggel és sötét öltönnyel. A vörös a hatalom és az elhivatottság színe. A szín tónusa is számít. A sötétebb vörös árnyalatok, mint például a burgundi a bizalmat erősítik, a világosabb vörös és a rózsaszín nyakkendők pedig az egyéniség és kreativitás stílusjegyei. Női többségű közösségben a rózsaszín a „nőkkel való szolidaritást” is jelképezheti.

A királyi lila

Ez a szín önbizalmat sugall, ezáltal karizmát. Azt mutatja: „jól érzem magam a bőrömben érdemes velem üzletet és kötni.”
Fekete elegancia
Bár az üzleti tárgyalások során nem feltétlenül jó választás, ugyanakkor a fekete nyakkendő egy koktélparti vagy vacsora alkalmával eleganciát kölcsönöz. De ne felejtse el, hogy egyéb helyzetekben a fekete könnyen keltheti az arrogancia képzetét , helyette a szürke jobb megoldás lehet.

Zöld: a pénz színe
A zöld nyakkendő a pénz színét idézi bizonyos országokban, viszont vigyázni kell vele, mert munkahelyen túl harsánynak tűnhet. Ha zöld nyakkendőt visel, válasszon hozzá visszafogott öltönyt.

Kék: nyugalom és professzionalizmus
A kék nyakkendőben a nyugodt, barátságos erő jelképe. Az égre és az óceánra emlékeztet. Több vezető politikus, köztük Barack Obama kedvenc színe.

Föld színek: harmónia és bizalom

A nyugodtabb, barátságosabb világosbarna, barna vagy sárgásbarna színek sales-eseknek, tanároknak és a szolgáltatóiparban ajánlottak.

via BBC

Szóljon hozzá!

Az Ön email címe nem lesz publikus.Kötelező mezők megjelölve *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ugrás a lap tetejére