vasárnap , 2019. április 21.
Legfrissebb hírünk:
Képes lesz leváltani az Ello a Facebookot?

Képes lesz leváltani az Ello a Facebookot?

Jól startolt az anti-Facebook, kérdés, hogy a hipszterre vett közösségi háló hosszú távon fennmarad-e reklámok nélkül. Mert pontosan ezzel próbálja az Ello megkülönböztetni magát a többi közösségi oldaltól. A még béta fázisban lévő oldalon jelenleg nincsenek reklámok és az ígéretek szerint soha nem is lesznek.

A nemrég még ismeretlen közösségi oldal mostanság óránként négyezernél is több új felhasználóval büszkélkedhet, dacára annak, hogy egyelőre csak meghívásos alapon lehet regisztrálni. Ráadásul az utóbbi időben a meghívásos rendszer is akadozott egy kicsit, annyira felkapott lett a közösségi oldal.

Ez a nagy népszerűség talán részben abból is fakad, hogy a felhasználói felülete letisztult, nincsen túlcsicsázva. Tény azonban, hogy annyira próbálja megkülönböztetni magát a tiritarka Facebooktól, hogy időnként feláldozza az egyszerű használatot a differenciálódás oltárán. Ilyen probléma például a kereső, amely jelenleg még a béta szintjét sem éri el.

Maga a felület egyébként tényleg nagyon egyszerű, és tulajdonképpen mindent végre lehet rajta hajtani ugyanúgy, akár a Facebookon. Lehet rövid üzeneteket posztolni, képeket feltölteni, linkeket megosztani, de beágyazni egyelőre még nem. Az ismerősöket két osztályba sorolhatjuk. Az egyik a barátok, a másik pedig a „Noise”, ez utóbbi így első ránézésre nagyon is hasznos, szinte hiánypótló funkció. A profilok leginkább talán a Twitterére hajaznak, hatalmas bannerképpel a tetején.

Összegezve a dolgokat tehát elmondható, hogy a fejlesztők egyértelműen az egyszerűséget tartották szem előtt a tervezéskor, de az igazi vonzerőt akkor is a hirdetések hiánya jelenti. Az persze nagy kérdés, meddig képes fennmaradni egy közösségi oldal reklámok nélkül. A múltban voltak már próbálkozások, de rendre kudarcot vallottak. Persze elképzelhető, hogy a tulajdonosoknak megvannak a terveik. Egyrészt viszonylag nagyobb támogatást kaptak egy – eddig meg nem nevezett – befektetőtől, másrészt nemrég a fejlesztők bejelentették, hogy a jövőben az oldal extra funkciókkal bővül. És noha maga az Ello ingyenes, ezekért az extrákért bizony az ember kénytelen lesz fizetni, mint a katonatiszt.

Tehát ha valaki netán meghívást kapna az Ello-ra, ne habozzon regisztrálni, hiszen jelenleg még kimondottan szórakoztató, és külön kaland felfedezni a használatát. Az viszont, hogy valóban képes-e megszorongatni a Facebookot, és a többi bejáratott oldalt, csak a távoli jövőben derül majd ki.

Szóljon hozzá!

Az Ön email címe nem lesz publikus.Kötelező mezők megjelölve *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ugrás a lap tetejére