vasárnap , 2019. augusztus 18.
Legfrissebb hírünk:
6 motivációs tipp vezetőknek

6 motivációs tipp vezetőknek

Hogyan hozhatja ki a legjobb teljesítményt alkalmazottaiból? Magas fizetéssel? Nem rossz megoldás ugyan, de láttunk már top fizetésért dolgozó menedzsereket, akik burn out szindrómával végezték. Ahogy láttunk olyan elkötelezett alkalmazottakat is, akik alacsony fizetésük dacára is hivatásként tekintettek munkájukra…

Munkaszervezési sorozatunkban Pataki Gergelynek, az OIL-MS Hungary Kft. ügyvezetőjének tippjei ezúttal abban segítenek Önnek, hogy – túl a piacképes fizetésen –, mivel ösztönözheti munkatársait, hogy tudásuk legjavát nyújtsák.

1. Legyen megbízható vezető
A főnök, aki stabilan beosztottjai mögött áll, és képviseli érdekeiket, elnyeri a bizalmukat. A bizalom pedig önmagában is motivációt jelent a munka során. Ha a vezető nyitottan közeledik beosztottaihoz, nem alárendeltekként kezeli őket és pontosan megfogalmazza számukra elvárásait, céljait, lehetővé teszi számukra, hogy meglássák a fejlődés, előrelépés perspektíváját. Még az is előfordulhat, hogy kifejezetten az elvárások felett szeretnének majd teljesíteni.

2. Ne csak a teljesítményt, a fejlődést is figyelje
Manapság, amikor mindenki vágyik rá, hogy észrevegyék és elismerjék a munkáját, motiváló hatású, ha valaki fontosnak, a munka sikerének szempontjából meghatározó személynek érezheti magát. Vegye észre, ha munkatársa fejlődött, ha tanult, ha új elemeket hozott a napi rutinba és fejezze ki elégedettségét.

3. Ébressze fel a versenyszellemet
Különösen a fiatal alkalmazottakra igaz, hogy szeretnék bizonyítani: jobbak, mint a seniorok. Még ha ez nem is feltétlenül igaz minden esetben, a pálya szabad, s amíg a “verseny” a fair play jegyében zajlik, nyugodtan támogassa dolgozóinak azt az ambícióját, hogy lekörözzék a többieket. Sose kérdőjelezze meg egyetlen beosztottja képességeit sem, amíg nem látta hogyan boldogul versenyhelyzetben.

4. Segítse a karrier építést
Listánk talán legfontosabb eleme az előléptetés lehetősége. Vezetőként tartsa szem előtt, hogy aki jól végzi a munkáját, annak időről-időre lehetőséget kell kapnia feljebb jutni a karrier létrán. Néha az is elég, ha új típusú kihívással ösztönzi dolgozóit, s ennek a munkának a sikere később szintén vezethet előléptetéshez. Fontos azonban tisztázniuk egymás közt a feltételeket, milyen teljesítmények alapján, milyen előléptetésre nyílik lehetőség a cégnél.

5. Stabil jövőkép
Jelöljön ki pontos célokat. Mindenki vágyik a stabilitásra, a legtöbben tartunk a hirtelen változásoktól. Az előre nem látható változásokat ugyan képtelenség kizárni, de ha a vezető lépésenként felépített stratégiákban gondolkodik, munkatársai biztonságosnak érzik majd a cég működését.

6. Boldogság
A boldogság mindannyiunk számára motiváció. De mit jelent az, hogy valaki boldog a munkahelyén? Például azt, hogy nem áldozatként éli meg a munkavégzést, hanem élvezi a feladatokat, a közösséget, és persze biztosítva látja a megélhetését. Amit egy vezető ehhez még hozzátehet, az a dicséret, a jókedv, a mosoly. Időnként beszélgessen el beosztottjaival arról, hogy érzik magukat, mutassa ki elégedettségét velük kapcsolatban, és azt is, hogy önnek is örömet okoz a közös munka.

Szóljon hozzá!

Az Ön email címe nem lesz publikus.Kötelező mezők megjelölve *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ugrás a lap tetejére