vasárnap , 2019. augusztus 18.
Legfrissebb hírünk:
Jól öltözött férfi, kontra stílusos férfi

Jól öltözött férfi, kontra stílusos férfi

Létezik-e különbség a stílusos öltözködés és a jól öltözöttség között? Azt hihetnénk, előbbi vonal képviselői gondosabban válogatnak a címkék között, utóbbiak pedig valamivel távolabbról követik az aktuális trendeket. Persze ehhez jön még a tény, hogy a divatot képtelenség objektíven szemlélni, egyikünknek tetszik, ami a másik szerint viselhetetlen. Mégis megpróbáljuk megfogalmazni, mi a különbség a két kategória között.

A jól öltözött férfi következetességét nem szabad alul értékelni. A gardróbja tele van időtlen, klasszikusokkal, melyek jól kombinálhatók egymással. A jól öltözött férfi nem feltétlenül lóg ki a tömegből, mégis könnyű észrevenni. Figyelemmel követi a divatot, de csak a számára kényelmes, visszafogott darabokat emeli át ruhatárába. Nyitott gondolkodású és rugalmas, de nem szeret kockáztatni. Szekrényét semleges színek és klasszikus darabok uralják. A jól öltözött férfi tiszteletet és bizalmat ébreszt, a társadalmi tapasztalatok alapján tulajdonképpen ő a király.

A stílusos férfi magában foglalja mindazt, ami a jól öltözött férfira jellemző, és hozzátesz még egy kis pluszt… Sokoldalúság jellemzi, szereti a kihívásokat akkor is, amikor a szekrényéből válogat. Gyakran átlépi saját határait, szeret kísérletezni, kockáztatni. A stílus nem egyenlő a divattal, annak az egyénre, a személyiségre lefordított változata. Lehet konfrontatív, provokálhatja a szemlélőt, akár azért, mert nagyon tetszik neki, amit lát, akár azért, mert borzasztónak találja. A stílus mindig eredeti, messze kirí a tömegből. A stílusos férfi sosem téved abban, mi áll jól neki, a meghökkentő darabok is harmonizálnak megjelenésével.

Hogy őszinték legyünk, kevés ember tekinthető igazán stílusosnak. Többen vannak azok, akiket jól öltözöttnek, esetleg rendkívül jól öltözöttnek mondhatunk. De az is tény, hogy a férfidivatra mind inkább jellemző a játékosság, a színek megjelenése, lassanként magunk mögött hagyjuk a korábbi tradíciót, mely szerint a fantáziadús öltözködés a nők privilégiuma. Persze hosszú utat kell még bejárnunk, míg a különbségek igazán elmosódnak, hiszen a legtöbb férfi még mindig visszafogottan kezeli a divatot.

Íme néhány példa ara, mit is jelent a stílusos öltözködés 2014-15 fordulóján:

0x600-1

0x600-4

0x600-2

0x600-3

Szóljon hozzá!

Az Ön email címe nem lesz publikus.Kötelező mezők megjelölve *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ugrás a lap tetejére