vasárnap , 2019. augusztus 18.
Legfrissebb hírünk:
Önből is lehet gyorsolvasó

Önből is lehet gyorsolvasó

Hamarosan mindössze 77 perc kell hozzá, hogy elolvassa a Harry Potter és a bölcsek köve című kötet 309 oldalát.

Csupán arra van szükség, hogy lemondjon az oldal alapú olvasásról, és beszerezze az alkalmazást. A Spritz, amely a Samsung Galaxy S5 okostelefonon és a Samsung Gear 2 okosórán lesz elérhető, egyesével, gyors egymásutánban jeleníti meg a szavakat, így percenként 250–1000 szót olvashat el. Csak viszonyításképpen: egy átlagos főiskolás 200–400 szót olvas el percenként.

A technológia különösen előnyös a kisebb kütyükön, mivel nem kell sem görgetni, sem zoomolni. Az alkalmazás működése azon alapul, hogy az agyunk minden szóban keres egy optimális felismerési pontot, ami általában a szó bal felének közepén van. A Spritz valamennyi szó optimális felismerési pontját egy helyre igazítja, jelentősen megkönnyítve és felgyorsítva a felhasználó számára az olvasási folyamatot.

Az alkalmazás jó szolgálatot tehet hosszú elemzések, tanulmányok feldolgozása során, hiszen az idő mindenki számára drága kincs, s ha a több órás olvasást értelmezést lerövidíthetjük, hatékonyabbá válik a munkánk is.

Forrás: Huffington Post

Szóljon hozzá!

Az Ön email címe nem lesz publikus.Kötelező mezők megjelölve *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ugrás a lap tetejére