vasárnap , 2019. április 21.
Legfrissebb hírünk:
Home office? 6 tipp, hogy koncentrált és produktív maradjon

Home office? 6 tipp, hogy koncentrált és produktív maradjon

Otthonról dolgozni sokak számára elérhetetlen álom. Akiknek megadatik, mégis tapasztalhatják, hogy gyakran végtelenebbnek tűnnek a napok, mint bármelyik munkahelyen, és valahogy a hétvégék is összefolynak a hétköznapokkal. Ezért fontos, hogy következetesen szervezze meg a munkát, ha olyan szerencséje van, hogy senkihez sem kell alkalmazkodnia.

1. Blokkosítsa a teendőket!
Feladatai alapján ossza a napját időblokkokra. A hasonló jellegő feladatokat sorolja egymás után. Így ha valami közbejön, ha mégis meg kell szakítani a munkát pl. egy elintéznivaló miatt, egy-két blokkot egyszerűen átcsoportosíthat a hét más napjára. Az egyes blokkok közé iktasson pár perc szünetet, amikor megpihenhet.

2. Mozduljon meg!
2-3 blokkonként szánjon időt a mozgásra, legyen ez néhány nyújtó gyakorlat, egy séta a szabadban, kocogás, bármi, ami felfrissíti, máskülönben egyre motiválatlanabbá válik majd.

3. Vasárnap tervezze meg a heti menüt!
Ha minden nap nekiállna főzni, az rengeteg idejét vinné el, ha viszont folyton hideg ételt eszik, nem lesz energiája a munkához. A hét vége ideális alkalom, hogy átgondolja, milyen ebéddel készülhet a következő öt munkanapra. Vásároljon be, főzze meg a hétfői és keddi ebédet, ezután rendelhet mondjuk házhoz szállító cégtől. De megteheti, hogy vasárnap egész hétre főz, és az étel egy részét lefagyasztja. Ha a lakása közelében van olyan étterem, ahol menüt adnak, az is remek lehetőség, legalább kicsit kimozdul otthonról.

4. Figyeljen a magánéletére!
Ha otthonról dolgozik, könnyen előfordulhat, hogy valóságos remete válik önből. Kapcsolatai beszűkülnek, barátaival legfeljebb interneten tartja a kapcsolatot. Minél kevesebb külső inger éri, annál kevesebbet tud majd befogadni a külvilágból. Tudatosan szervezzen magának programokat, baráti találkozókat, randevúkat, járjon társasági eseményekre.

5. Tartson rendet!
Az edényeket minimum rakja a mosogatóba, de a legjobb, ha mindig frissiben elmosogat. Ne szórja szét a ruháit, és amikor végez a munkával, a hozzá szükséges eszközöket is rakja a helyükre. Vigye ki a szemetet, szellőztessen. Máskülönben az otthon és az iroda fogalma menthetetlenül egybefolyik önben, és már egyik sem lesz az igazi.

6. Menjen “kiszállásra”!
Keressen a közelében olyan helyeket, ahol szívesen dolgozik. Kávézó, könyvtár, jó időben akár egy park is szóba jöhet. A változatosság üdítően hat majd a munkavégzésre és a kreativitására, ráadásul emberek között lehet, nem kell megélnie az elszigeteltséget.

Szóljon hozzá!

Az Ön email címe nem lesz publikus.Kötelező mezők megjelölve *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ugrás a lap tetejére