kedd , 2019. augusztus 20.
Legfrissebb hírünk:
Jobb-e nekünk zokniban futballozni?

Jobb-e nekünk zokniban futballozni?

A világ első kötött anyagból készült focicipőjét az Adidas dobta piacra.

A lábbelit a Samba Primeknit nevet hozta viseli. A stoplis csuka felső részét egyetlen szál fonalból kötötték: úgy tapad a lábra, mint a második bőr, mégis elegendő tartást biztosít.
A fonalat speciális eljárással vízállóvá tették, így egy kisebb eső sem lehet gond meccs közben. A modell egyébként a Primeknit futócipő stoplis változata, ahogyan a választható színek is megegyeznek: solar kék, solar fahéj barna, lila és pink.

A “knitted fit” vagyis a “kötött és lábra simuló” nem új koncepció az Adidasnál, de az még kérdéses, vajon ezek a cipők megmaradnak-e kuriózumnak, vagy képesek lesznek változtatni a sportcipőkről alkotott képünkön. A mezítláb-érzés mindenesetre vegyes érzelmeket kavar, vannak, akik esküsznek rá, mások szerint legfeljebb utcai viseletként vagy könnyű sétákra alkalmas, amolyan “pipere” sportcipők ezek.

Még ha utóbbi tábor kerül is többségbe, a barefoot vonal idővel kinőheti magát, mert a fejlesztés folyamatos, s a gyártók úgy vélik, előbb-utóbb megszületnek a tökéletes anyagok, melyek egyszerre rugalmasak és stabilitást adnak.
A kötött focicipő limitált kiadásban készült és mindössze 165 grammot nyom, amivel jelenleg a legkönnyebb a piacon. Légáteresztés szempontjából is a legjobb, funkcionális zónáit mérnöki pontossággal tervezték. Meglátjuk, valóban forradalmasítja-e a futball cipők piacát?

04_Adidas-Samba-Primeknit_galeria1240x700.

03_Adidas-Samba-Primeknit_galeria1240x700.

02_Adidas-Samba-Primeknit_galeria1240x700.

Szóljon hozzá!

Az Ön email címe nem lesz publikus.Kötelező mezők megjelölve *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ugrás a lap tetejére