vasárnap , 2019. augusztus 18.
Legfrissebb hírünk:
A női vezetők etikusabbak?

A női vezetők etikusabbak?

Etikusabb döntéseket hoznak, kevesebb kockázatot vállalnak és kisebb eséllyel kerülik el az adót a női cégvezetők egy friss kutatás szerint, amiről az MTI írt.

Az amerikai Wake Forest University és a University of North Carolina-Wilmington kutatói vállalatok adócsalásairól gyűjtött adatokat vetettek össze azzal, hogy milyenek a nemi arányok a cégek igazgatótanácsaiban.
Az az ideális, ha az igazgatótanács legalább 30 százaléka nő, ekkor sokkal etikusabb döntéseket születnek.

A tanulmány szerint a női vezetőket jobban motiválja a cég növekedése és fejlődése, míg a férfiakat a pénz és a hatalom érdekli jobban és nem mozgatják meg őket annyira az útközben felmerülő etikai problémát.

Az igazgatóságban viszont legalább két nőnek kell lennie ahhoz, hogy kimutatható legyen a kapcsolat a nemi összetétel és a vállalati döntések között. Ha mondjuk a cég pénzügyi vezetője nő, de az igazgatótanácsban csak férfiak vannak, a női vezető nem hoz etikusabb döntéseket, mint a férfi.

Forrás: MTI

Szóljon hozzá!

Az Ön email címe nem lesz publikus.Kötelező mezők megjelölve *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ugrás a lap tetejére