vasárnap , 2019. április 21.
Legfrissebb hírünk:
Az üzleti utakba belefér a sport is

Az üzleti utakba belefér a sport is

A sokat utazó üzletemberek egészségére talán az jelenti a legnagyobb veszélyt, hogy a rendszertelen időbeosztásukba nehéz beiktatniuk a napi-kétnapi testmozgást.

Sőt, ez talán az általános közérzetük, kedélyállapotuk, tűrőképességük szempontjából még nagyobb fontossággal bír, hiszen a városok, országok közötti ingázás, a külföldi tárgyalások során rájuk nehezedő stressz elviseléséhez nélkülözhetetlen.

A gyaloglás, futás, kerékpározás remek módja a fárasztó nap levezetésének. Idegen városban is megoldható egy okostelefonra letölthető alkalmazás segítségével: az EveryTrail négyszázezer túra- és sétaútvonalat javasol a legkülönfélébb városokban. A sportos üzletemberek bérelhetnek kerékpárt , és kedvező időjárás esetén akár egy-egy kötetlenebb tárgyalásra vagy ebédre azzal is mehetnek.

Feltétlenül olyan szállodát érdemes választani, amelyben található legalább fitneszterem, szerencsés esetben uszoda és szauna is. Egy félórás átmozgatás (felülések, kitörések, fekvőtámaszok, felugrások) a szállodai szobában is elvégezhető, elég rákeresni a YouTube-on egy rövid edzésprogramra, és máris helybe jön a virtuális edző.

Ami az étkezést illeti, nem szerencsés az otthoni étrendtől gyökeresen eltérni. Ki lehet próbálni persze a helyi specialitásokat, de inkább csak ínyencség jelleggel, ebbe-abba belekóstolva. Az újszerű ételek nagy mennyiségben történő fogyasztásának – a fölösleges kalóriák mellett – ugyanis az a legnagyobb veszélye, hogy felborítják az emésztésünket, aminek esetleg a következő napra tervezett üzleti megbeszélésen látjuk kárát. Inkább többször együnk kevesebbet, köretnek válasszunk salátát a rizs-burgonya-tészta hármas helyett, és legalább az egyik napközbeni étkezés legyen gyümölcs!

via Corporate Wellness

Szóljon hozzá!

Az Ön email címe nem lesz publikus.Kötelező mezők megjelölve *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ugrás a lap tetejére