vasárnap , 2019. augusztus 18.
Legfrissebb hírünk:
Mourinhónak másodszor is mennie kell a Chelseatől

Mourinhónak másodszor is mennie kell a Chelseatől

Roman Abramovics a Chealsea klubtulajdonosnak immár nyolcadik menedzserét is elfogyasztotta. Pedig Mourinhóhoz az elődöknél jobban ragaszkodott, ami az évi 13 millió fontos fizetési megállapodásuk is bizonyított. De a siker tiszavirág életűnek bizonyult, a vezetőedzőnek pedig mennie kell.

A Chelsea FC csütörtöki vezetőségi ülésén született meg a döntés a menesztésről. A portugállal, akit a világ egyik legjobb, de legbalhésabb edzőjének tartanak, a Chelsea tavaly magabiztosan nyerte meg az angol bajnokságot, most azonban sorra veszítette el a meccseket, 16-ik a bajnokságban, egy pontra a kieséstől.

Mourinho 2005 és 2007 között már dolgozott a csapattal, majd 2013-ban tért újra vissza. Idén nyáron hosszabbított szerződést velük, és a vezetőség mostanáig ragaszkodott hozz, habár rendszeresen komoly konfliktusok kísérték munkáját. Az utóbbi napokban azonban elmérgesedett a viszony az edző és játékosai között is. Mourinho szerint a csapat elárulta őt, mivel nem vették figyelembe instrukcióit. A hétfő esti bajnokin pedig a csapata egyik legjobbja, Eden Hazard kis sérülés miatt kért cserét, hogy azután a belga lapok kiderítsék, alighanem megjátszotta mindezt.

José Mourinho, a Special One, ahogy gyakran nevezik, egyszer már volt a Chelsea edzője, és akkor is bajnokségot nyert a csapattal.

Csütörtöki értesülések szerint a klub vezetői megkeresték a holland Guus Hiddinket, hogy átmenetileg vegye át a csapat irányítását. Ő egyszer már beugrott egy ilyen feladatra.

A Chelsea nyilatkozatot adott ki, mely szerint “jó viszonyban váltak el Mourinhótól, akit a klub 110 éves történetében a legsikeresebb edzőnek tartanak. A közlemény szerint mindkét fél egyetértett abban, hogy az elmúlt időszak kudarcai után jobb, ha külön utakon haladnak tovább.

A Chelsea szombaton játsza következő meccsét a Sunderland ellen.

Szóljon hozzá!

Az Ön email címe nem lesz publikus.Kötelező mezők megjelölve *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ugrás a lap tetejére