vasárnap , 2019. augusztus 18.
Legfrissebb hírünk:
Nemsokára talán lila kenyeret fogunk enni

Nemsokára talán lila kenyeret fogunk enni

A Women’s Health magazin állítása szerint, egy élelmiszeripari kutató kifejlesztette minden idők legegészségesebb kenyerét, ami kiváló alternatívája lehet a fehér kenyérnek.

A célja az volt, hogy a kenyeret egészségesebbé tegye úgy, hogy a kenyér eredeti textúráját különösebben nem változtatja meg. A lila árnyalat elérése nem szerepelt a tervei között: a szín tulajdonképpen egy nem várt mellékhatás eredménye.

Zho Weibiao rájött, ha a fehér kenyér tésztáját átitatja egy olyan pigmenttel, amely a barnarizsből származik, akkor lassabban emésztjük meg a kenyeret, vagyis hosszabb ideig lesz a gyomrunkban teltség érzet a kenyér fogyasztása után. A legújabb fejlesztéső kenyér ugyan nem tartalmaz ugyan kevesebb kalóriát, mint a fehér kenyér, de az energia hosszabb időn keresztül szabadul fel belőle.

Bónusz, hogy a kenyér tésztájába itatott természetes pigment, vagyis antocianin egészséges antioxidánsokban is gazdag. Fogyasztása segíthet abban, hogy megelőzzük a rákos betegségek kialakulását – írja a CNN.

A kenyeret egyelőre nem forgalmazzák, de a professzor elmondta, hogy több élelmiszer-ipari cég is felvette vele a kapcsolatot.

Szóljon hozzá!

Az Ön email címe nem lesz publikus.Kötelező mezők megjelölve *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ugrás a lap tetejére