kedd , 2019. augusztus 20.
Legfrissebb hírünk:
Azt hiszi az impozáns iroda az üzleti siker egyik alapköve? Úgy tűnik, téved…

Azt hiszi az impozáns iroda az üzleti siker egyik alapköve? Úgy tűnik, téved…

Richard Branson nem egy íróasztal mögül építette fel milliárdos birodalmát, napi teendőit – többek között – egy pincéből és egy kriptából látta el, legutóbbi blogposztjában pedig be is számol róla, miért nem preferálta soha a klasszikus irodahelyiséget.

Branson példája jól mutatja, hogy a “puccos” iroda egyáltalán nem nélkülözhetetlen összetevője a sikernek. A Virgin-birodalom megalapítója a legkülönfélébb helyekről intézte ügyeit, de ezek közül egy sem hasonlított a klasszikus értelemben vett irodahelyiségekre. Alább az öt helyszín, amit leginkább inspirálónak talált a kalandos életű milliárdos.

Pince

Miután 16 évesen kibukott a középiskolából belefogott első vállalkozásába, a Student Magazin szerkesztésébe, amihez kellett egy hely, ahol összerakják az újságot. Ehhez Branson barátjának szüleit sikerült megnyerni, akik átengedték londoni házuk pincéjét, ahol onnantól kezdve mindenféle alak megfordult, amíg ők újságon dolgoztak. Egy nap felügyelők rontottak az illegális szerkesztőségre, ahol baráti összejövetelt színlelve meg is úszták volna a razziát, ha csak meg nem csörren az szekrényben elrejtett telefonok egyike.

Kripta

A következő helyszín is elég „underground” volt, gyorsan kellett találni egy olcsó helyet, ahol összerakják a következő lapszámot, és egy helyi politikus kiadta nekik egy templom kriptáját, ami szűkös volt, levegőtlen, és hátborzongató, aminek az volt az előnye, hogy gyorsan dolgoztak, mert senki nem akart este utolsóként távozni. Az alábbi videóban 0:28-tól mutatják be a kriptát.

Lakóhajó

Ahogy a Virgin nőtt, már rég maguk mögött hagyták a kriptát, és a cégnek világszerte több irodája is nyílt, de Branson továbbra sem volt hajlandó az „office-ban” intézni dolgait, ehelyett egy velencei lakóhajón rendezkedett be családjával együtt, ahol úgy tartotta találkozóit, hogy közben bébiszitterkedett is. Visszaemlékezése szerint itt köttetettek a Virgin legnagyobb üzletei.

Családi ház

Miután a család visszaköltözött Londonba, az üzlet is ment velük a Holland parki házba, ahol állandóan ott aludt a cégtől több ember is, olykor különszobákban, olykor a padlón. Az inkubátorházzá vált otthonban a Virgin új üzletágai születtek meg, mint a Virgin Money, ami befektetésekkel foglalkozik vagy a Virgin Cola üdítőmárka.

Függőágy

Branson megvásárolta a Brit Virgin-szigetek egyikét, mert úgy gondolta, hogy ez tökéletes helyszíne lesz majd a zenekaroknak, ahol mindentől távol, csak az új lemezzel foglalkozhatnak majd. A sziget a milliárdos szerint igazi kis kreatív-központtá vált, ahol a legkülönfélébb vállalkozók fordulnak meg inspiráló közeget létrehozva, ahol nagyszerű kapcsolatok köttetnek.

Forrás: Hvg

Szóljon hozzá!

Az Ön email címe nem lesz publikus.Kötelező mezők megjelölve *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ugrás a lap tetejére