vasárnap , 2019. augusztus 18.
Legfrissebb hírünk:
Ingázás közben lehetne letudni a napi sportot

Ingázás közben lehetne letudni a napi sportot

Napi nyolc óránál szinte mindenki többet dolgozik manapság ehhez jön az utazási idő a munkahelyre és haza. Idő kell a családra, a szabadidős programokra, pihenésre. Naná, hogy a sport marad ki, ami hosszú távon épp olyan ártalmassá válhat, mint a szociális kapcsolatok elhanyagolása. A britek szállítják a megoldást.

A Rebel1 nevű brit fitneszcég ötlete a konditeremmé alakított busz. Jelenleg spinning órákat terveznek rajta tartani azok számára, akik legalább 30-0 percet töltenek utazással a munkahelyük felé. Így a holtidőt kihasználva, rögzített szobabicikliken tekerhetnének a jelentkezők. Az ötlet remek, de számos ponton ütközik nehézségbe. Egyrészt feltételezi, hogy munkatársak, vagy egymáshoz igen közel dolgozók egy csoportja egy ponton száll fel a buszra, és ugyanott szállnak le. Sportruhában kell érkezniük, táskájukban az irodai ruhájukkal, és a munkahelyükön le kell tudniuk zuhanyozni.

A 45 perces óráért 17 és 21 font közötti összeget kéne fizetni, azaz 7-8 ezer forintot, ha beindul a „Ride2Rebel” névre keresztelt kezdeményezés, amit a nyár után indítanának, de egyelőre állami jóváhagyásra vár a dolog. A tervezett útvonalak végállomása sok esetben a cég valamelyik fitneszklubja lenne, ahol így rendbe tudnák szedni magukat azok az utasok, akiknk a munkahelyén erre nincs lehetőség.
ff325690-fe93-0133-f1b6-0aacbc4f5d01-1

A buszos órákra egyelőre online jegyek előjegyzésével mérik fel az igényt, ami Balfour szerint akkora, hogy egyik reggel összeomlott a regisztrációs oldaluk, aminek forgalmát így másik szerverre kellett terelni. Az elképzelés megvalósításának azonban vannak biztonsági nehézségei is, ugyanis a tervekben eddig nem szerepel biztonsági öv vagy sisak. A fitneszcég tulaja szerint mivel példátlan innovációról van szó, ezért erre még nincsenek meg a megfelelő szabályozások, aminek kidolgozásán és megvalósításán együtt ügyködnek gyártó cégekkel és az állammal. Ha ezt sikerül megoldaniuk, akkor semmi nem állhat a kondibuszok útjába, hacsak nem áll elő valaki vele, hogy az emberek bringákkal tekerjenek be a munkahelyükre.

Szóljon hozzá!

Az Ön email címe nem lesz publikus.Kötelező mezők megjelölve *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ugrás a lap tetejére