péntek , 2019. július 19.
Legfrissebb hírünk:
Trump megnevezte a legveszélyesebb videójátékokat

Trump megnevezte a legveszélyesebb videójátékokat

Bár tudományos szempontból továbbra sem bizonyított, az amerikai elnök úgy látja, egyértelmű kapcsolat fedezhető fel a durvább videójátékok és az erőszakos bűncselekmények között. Trump egy videót is készíttetett a problémásnak vélt programokról.

Az Engadget emlékeztet, bár az amerikai pszichológusok társasága, az APA (American Psychological Association) egy 2013-as felülvizsgálata során talált összefüggés a játékok és az agresszió között, a tanulmányt később számos szakértő visszautasította, arra hivatkozva, hogy a módszertan hibás, és túlságosan elfogult. A nyilvánosságra hozott „eredmények” ellen később több mint kétszáz pszichológus, médiatudós és kriminológus tiltakozott, mondván, a statisztikai adatok egyáltalán nem támasztják alá a társaság által publikáltakat.

Trump mindezt figyelmen kívül hagyva, néhány nappal ezelőtt mégis megtartotta a találkozót, ahol a The Verge tudósítása szerint meglehetősen bizarr dolgok történtek. Az elhangzottakat illetően nem sokat tudni, de a kiszivárgott információk alapján annyi biztos, hogy Trump egy videójátékokból összevágott YouTube-videóval igyekezett bizonyítani igazát. A felvétel több olyan részletet is tartalmaz, amely – nem túl meglepő mód – erőszakos jeleneteket villant fel.

A lista egyébként így fest:
Call of Duty: Black Ops
Call of Duty: Modern Warfare 2
Dead by Daylight
Fallout 4
Sniper Elite 4
The Evil Within

Szóljon hozzá!

Az Ön email címe nem lesz publikus.Kötelező mezők megjelölve *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ugrás a lap tetejére