vasárnap , 2019. július 21.
Legfrissebb hírünk:
Az Apple új szabadalma sötétben is védi a szemet a kijelző fényétől

Az Apple új szabadalma sötétben is védi a szemet a kijelző fényétől

Olyan szabadalomra kapott zöld utat az Apple, amelyik védheti a felhasználók szemét, ha a sötét szobában kapcsolják be okostelefonjukat.

Nem tesz jót a szemnek, ha a telefon kijelzője hirtelen teljes fényerővel éled fel egy sötét szobában – lumineszcenciás sokk-ként is emlegetik ezt a jelenséget. Ugyan néhány másodperc múlva a kijelző visszavesz a fényerőből, de attól a szem még elszenvedte a sokk-hatást.

Az Apple egyik új szabadalma, amelyik a „lumineszcenciás sokk elkerülése a kijelzővel rendelkező eszközöknél” címet kapta tulajdonképpen korlátozza a fényerőt, ha a készüléket sötét környezetben aktiválják. A telefonon lévő környezetifény-érzékelő (ambient light sensor) felméri a szoba megvilágítottságát, és abban a pillanatban a környezethez igazítja a fényerőt, amint bekapcsolják a készüléket.

A szabadalom egyébként azt is részletezi, hogy miként kerülhető el a túl erős megvilágítás környezeti érzékelő nélkül. Ilyenkor hívásnál vagy üzenet érkezésekor nem világosodik ki teljesen a képernyő. Ez az akkumulátoros működési idő szempontjából lehet igen hasznos.

Szóljon hozzá!

Az Ön email címe nem lesz publikus.Kötelező mezők megjelölve *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ugrás a lap tetejére