vasárnap , 2019. július 21.
Legfrissebb hírünk:
A FIFA szerint jó húzás volt a videóbíró

A FIFA szerint jó húzás volt a videóbíró

Pierluigi Collina, a FIFA játékvezetői bizottságának a vezetője értékelte a videóbíró tevékenységét a csoportmeccseken. Összesen 335 eset néztek meg, köztük mind a 122 gólt. 17 esetben a videószobában ülők hatáskörébe utalta a játékvezető a jelenetet, és ezek közül 14 esetben változtatta meg eredeti döntését.

A megvizsgált esetek 95 százalékában a játékvezető helyes döntést hozott volna a technika nélkül is, ám a VAR révén a jó ítéletek száma tovább, 99,3 százalékra emelkedett. Az nem derült ki, hogy melyek voltak az így is hibás döntések.

“Mindig azt mondtuk, hogy a VAR sem tökéletes, mindig lehetnek hibák vagy félreértelmezések, de a 99,3 százalék szerintem közel van a tökéleteshez” – mondta Collina.

Az átlagos újranézési idő 80 másodperc, de emiatt nem állt többet a játék: közel 57 percet volt játékban a labda átlagosan, míg négy éve ez 55 perc volt.

A VAR legnagyobb szerepe a tizenegyeseknél látható: a 24 megítélt büntetőből hét született meg a technológia segítségével.

Collina arról is beszélt, hogy menet közben finomhangolás történt. A volt bírót két esettel szembesítették, amikor nem ítéltek büntetőt: az angol Harry Kane-t Tunézia, míg Aleksandar Mitrovic Svájc ellen húzták le a kapu előtt, de a játékvezető sípja néma maradt – később azonban, például az Argentína-Nigéria meccsen adtak tizenegyest hasonlóra.

“Lehetetlen jónak lenni az elejétől kezdve. Beavatkoztunk és finomhangolást hajtottunk végre” – mondta az olasz.

Helyesnek ítélte, hogy Marcos Rojo kezezésénél nem adtak tizenegyest a Nigéria elleni meccset, mert ha a játékos elfejeli a labdát, és eltalálja vele a saját kezét, az nem szabálytalanság, ahogy az sem, ha becsúszik, és a felpattanó vagy továbbguruló labda érinti a kezét.

Szóljon hozzá!

Az Ön email címe nem lesz publikus.Kötelező mezők megjelölve *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ugrás a lap tetejére