hétfő , 2019. július 15.
Legfrissebb hírünk:
Egyre nagyobb problémát jelentenek a mosómedvék

Egyre nagyobb problémát jelentenek a mosómedvék

Szerencsére nem nálunk, hanem Japánban. A cuki állatok egy rajzfilm miatt lettek népszerűek a 70-es években, azóta viszont viharos sebességgel terjeszkednek a szigetországban. A főváros már háborút is hirdetett ellenük.

Mi a közös az akácfa, a poloska és a mosómedve között? Mindhárom invazív faj, legalább is Japánban a mosómedve annak számít, a populációja pedig az elmúlt tíz évben megháromszorozódott, a 47 tartományból már 44-ben megtalálható. A földművesek évek óta panaszkodnak az egyre nagyobb károkra.

Az állatok ráadásul beveszik magukat Japán hagyományos faházaiba, templomaiba és szentélyeibe, és ott is jelentős károkat okoznak. A mosómedveboom beindulását érdekes módon egy rajzfilm segítette elő, az 1970-es évek kedvelt japán rajzfilmje, az Araiguma Raszukaru (Rascal, a mosómedve) jelentősen hozzájárult a mosómedvék népszerűségének fellendüléséhez.

Az időközben elvadult állatok azonban olyannyira elszaporodtak, hogy valódi csapássá váltak, Tokió pedig az állam ellenségeivé nyilvánította a cuki rágcsálókat.

Szóljon hozzá!

Az Ön email címe nem lesz publikus.Kötelező mezők megjelölve *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ugrás a lap tetejére