vasárnap , 2019. augusztus 18.
Legfrissebb hírünk:
2 óra 2 percen belül a maratoni csúcs!

2 óra 2 percen belül a maratoni csúcs!

A kenyai Eliud Kipchoge hatalmas világcsúcsot futott a Berlin Maratonon, ő az első ember, aki hivatalos versenyen 2 óra 2 perc alá került. Dennis Kimetto 2014-es világrekordján (2:02:57) több mint egy percet javított. 2 óra 1 perc 40 másodperc az új rekordidő.

Az olimpiai címvédő Kipchoge már tavaly is megpróbálkozott a világcsúccsal Berlinben, de akkor a körülmények távol voltak az optimálistól, az esős időben nem volt valós esélye, és a várt nagy verseny is elmaradt Kenenisa Bekelével és Wilsong Kipsanggal.

Az idei Berlin Maraton körül most nem volt akkora hírverés, de a világ leggyorsabb pályáján mindig lehet számolni azzal, hogy megdőlnek a rekordok. Kipchoge érdekes módon nem a világcsúcsot, hanem egyéni legjobbjának megjavítását tűzte ki célul, ami csak 8 másodperccel gyengébb a világrekordnál.

maraton3

Szóljon hozzá!

Az Ön email címe nem lesz publikus.Kötelező mezők megjelölve *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ugrás a lap tetejére