vasárnap , 2019. augusztus 18.
Legfrissebb hírünk:
A nagy visszatérő: jön a régi-új Playstation

A nagy visszatérő: jön a régi-új Playstation

A Nintendo után a Sony is újra forgalomba hozza legelső, még a kilencvenes évek közepén debütált PlayStationjét. Az új masina pontról pontra úgy néz ki, mint a több mint húsz évvel ezelőtti konzol, és természetesen játékok is vannak hozzá.

Újra kiadják az amerikai kontinensen 1994-ben piacra került, hosszú évekig hazánkban is igen népszerűnek számított konzoljukat. A 100 dollárba, illetve annak megfelelő euróba kerülő PlayStation Classic alapvetően 20 játékot tartalmaz, olyan ismert címek korabeli darabjait, mint a Tekken vagy a Final Fantasy. Az ígéretek alapján azonban további programok is várhatók, ám ennek részleteit még nem közölte a Sony.

A magyar pénzben nézve nagyjából 24 ezer forintot kóstáló masina a Nintendo méretfaragási trükkjéhez hasonlóan kisebb, mint az eredeti, egész pontosan 45 százalékkal. Az átalakítás miatt persze más eltérések is mutatkoznak: a tévéhez/monitorhoz HDMI-vel csatlakozik, lemezt egyáltalán nem lehet hozzáadni, így a rekeszt nyitó gomb sem eredeti, hanem a játékváltó funkciót tölti be. A Reset pedig nem újraindítja a gépet, hanem szünetelteti az éppen futó programot.

Szóljon hozzá!

Az Ön email címe nem lesz publikus.Kötelező mezők megjelölve *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ugrás a lap tetejére