vasárnap , 2019. augusztus 25.
Legfrissebb hírünk:
Visszatérés a hullámsírból: indulhat a Titanic 2, a hajólegenda pontos mása

Visszatérés a hullámsírból: indulhat a Titanic 2, a hajólegenda pontos mása

Ha minden a terv szerint alakul, 2022-ben vízre szállhat a legendás óceánjáró utódja, a Titanic 2, amely pontosan ugyanúgy néz majd ki, mint az akkor már 110 éve elsüllyedt monstrum. Az új Titanic megálmodója szerint sokkal biztonságosabb lesz.

Clive Palmer évekkel korábban furcsa ötlettel állt elő, ugyanis meg akarta építeni az első útján elsüllyedt gőzhajó, a Titanic életnagyságú mását. A projekt 2012-ben került először a tervezőasztalra, pénzügyi gondok miatt egy ideig azonban szüneteltetni kényszerültek. Most ismét komoly forrásra sikerült szert tenni, legalábbis erre utalhat az, hogy újra elővették.

Az új monstrumot megálmodó Clive Palmer ráadásul nem csak replikát kíván megépíteni, a hajó még útvonalában is azonos lesz a több mint 100 évvel ezelőtt elsüllyedt előddel. Vagyis: a Titanic 2 is ugyanúgy Southamptonból indul majd útjára, a végállomás pedig New York lesz. Némi eltérés azért mutatkozik: egy röpke kitérő erejéig Dubajban is megfordul majd. Az első vízre szállás a tervek szerint mostantól számítva 4 év múlva, 2022-ben várható.

Az új hajó tervezője ígérete szerint ugyanazt a luxust biztosítja majd utasainak, akárcsak az első Titanic (az előzőhöz hasonlóan még a személyzet is pontosan 900 főt tesz ki), de ezúttal sokkal nagyobb figyelmet fordítanak majd a biztonságra. Ennek egyike, hogy több mentőcsónakkal szerelik fel, de más életmentő eszközökre is számítani lehet, biztos, ami biztos.

Sajtóhírek szerint a hajó félmilliárd dollárból, azaz mintegy 136 milliárd forintból épül. Azt nem tudni, mennyire lesz rá egy jegy.

Szóljon hozzá!

Az Ön email címe nem lesz publikus.Kötelező mezők megjelölve *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ugrás a lap tetejére